Про головне

21 Жовтня 2022

Одна із найголовніших навичок юридичної професії — відділяти головне від другорядного.

У часи, коли України стикнулася з найскладнішими викликами за час свого існування, коли реалії кожного дня — це загиблі, скалічені діти та дорослі, діти-сироти, військові, що вертаються з травмами фізичними та психічними, зруйновані домівки, люди після окупації та братські могили, ми не вважаємо можливим жити звичайними пріоритетами юридичного бізнесу.

Ми в Aequo вирішили, що зосереджуємося на тому, де ми можемо бути дійсно корисними для інших:

  • Ми продовжуємо працювати, щоб підтримувати армію податками та допомагати просувати Україну у світі заради інвестицій та відбудови; підтримувати наших клієнтів професійно, фінансово забезпечувати членів нашої команди та їх родини.

  • Ми продовжуємо виділяти колективні та індивідуальні ресурси на допомогу як збройним силам, так і тим, хто не воює, але потребує допомоги під час війни.

  • Ми продовжуємо дбати про безпеку нашої команди та їх родин, наскільки це є можливим.

Багато з того, чому ми приділяли увагу в мирний час, зараз об’єктивно не є пріоритетом. Зокрема — порівняння своїх досягнень з досягненнями інших. І справа не тільки в розподілі часу, а й в доречності цих вправ під час війни.

Тому наразі ми переглянули підхід до юридичних рейтингів та аналогічних заходів, і не будемо брати участі в національних рейтингах. Ми не уявляємо собі порівняння заробітку, кількості або широти розголосу проєктів, що будуть читати ті, хто зараз воює або втратив близьких на фронті чи від ворожих атак у тилу, працює у госпіталях чи центрах допомоги біженцям.

Переконані, що українські юристи зараз мають бути об'єднані участю у захисті та відбудові країни, що скоро переможе. Це — головне.

З повагою,
партнери Aequo