Financial Times назвав Анну Бабич найінноваційнішим юристом року; Aequo увійшла до ТОП-20 найінноваційніших юридичних фірм Європи

20 Вересня 2019

12 вересня 2019 року Анна Бабич, партнер Aequo, стала переможцем міжнародної премії Financial Times Innovative Lawyers Awards Europe 2019 в номінації «Найінноваційніший юрист року» (Legal Innovator of the year). Церемонія нагородження відбулася в Музеї природознавства (Natural History Museum) в Лондоні.

Анна названа одним із лідерів, які очолюють революційні зміни в юридичній практиці разом з представниками таких фірм як Ashurst, Latham & Watkins, Mishcon de Reya, Pinsent Masons, Taylor Vinters, та ін. Судді оцінили її роботу в ролі співавтора та апологета важливого закону, що модернізує основну господарську одиницю України – товариства з обмеженою відповідальністю. Більш того, вони відзначили ініціативу Анни – конкурс інновацій в юридичному бізнесі Aequo Legal Tech Challenge, а також її прагнення впроваджувати кращі практики в українську правову систему та систему юридичної освіти.

Згідно з дослідженням, «Анна Бабич поставила собі за мету сприяти покращенню корпоративного управління в Україні. Як провідний фахівець зі злиттів та поглинань, вона відіграла значну роль в реформуванні застарілого законодавства, поспішно прийнятого після розпаду Радянського Союзу в 1991 році. Анна допомагала в розробці нового закону про товариства з обмеженою та додатковою відповідальністю, прийнятого парламентом у лютому 2018 року. Новий закон приводить законодавство України у відповідність з міжнародними стандартами корпоративного управління та захисту акціонерів та був позитивно прийнятий інвесторами».

«Ця нагорода відзначає прагнення Анни і команди AEQUO до інноваційних рішень та вдосконалення юридичної професії, щоб відповідати найвищим стандартам, які перевершують всі очікування. Більш того, це велике досягнення для української правової спільноти бути названими серед провідних міжнародних юридичних фірм, які ініціюють інновації у Європі. Анна розділила перемогу з Аластером Моррісоном, керівником департаменту з розробки стратегії роботи з клієнтами фірми Pinsent Masons. Ми дуже пишаємося Анною і командою, яка працювала над проектами під її керівництвом», – коментує Денис Лисенко, керуючий партнер Aequo.

FT Innovative Lawyers відмічає Aequo вже п'ятий рік поспіль. У 2019 році Aequo увійшла у ТОП-20 найінноваційніших юридичних фірм Європи, серед яких такі гіганти як Arthur Cox, Cuatrecasas, Garrigues та інші.

Більш того, в цьому році Aequo увійшла в шортліст з ТОП-10 юридичних фірм, які боролися за звання найінноваційнішої юридичної фірми Європи (за межами Великобританії).

Також Aequo рекомендована в таких категоріях:

  • Високо рекомендована в категорії Вирішення спорів (Dispute Resolution) за представництво НАК «Нафтогаз України», найбільшої нафтогазової компанії в Україні, та її дочірніх підприємств, з питань юрисдикції та відповідальності в першій стадії міжнародного арбітражу проти Російської Федерації у спорі про порушення двосторонньої угоди про взаємний захист інвестицій між Україною та Росією та експропріації активів Групи компаній «Нафтогаз» в Криму. Провідним радником Нафтогазу в зазначеній справі є міжнародна юридична фірма Covington & Burling LLP. Вартість експропрійованих в Криму активів оцінюється в розмірі близько 5 млрд дол. США без урахування відсотків. Судовий розгляд триває у зв'язку з подачею апеляційних скарг. Проект здійснювався під керівництвом партнера Павла Бєлоусова та керуючого партнера Дениса Лисенка.

  • Рекомендована в категорії Вирішення спорів (Dispute Resolution) за успішне представництво інтересів фармацевтичної компанії «Дарниця» в позові про порушення прав на торговельну марку Цитрамон. Верховний суд задовольнив позов Дарниці проти фарм. компанії «Здоров'я» та заборонив виробляти та реалізовувати лікарський препарат «Цитрамон-Здоров'я». Проект здійснювався під керівництвом Олександра Мамуні, партнера Aequo.

  • Рекомендована в категорії Доступ до нових ринків та капіталу (Accesing New Markets and Capital) за консультування KfW та ЄБРР в зв'язку з наданням ТОВ «ОТП Лізинг», провідній українській лізинговій компанії, першого субординованого кредиту в розмірі 17 млн дол. США та першого гривневого кредиту в еквіваленті 20 млн дол. США, виданого ЄБРР відповідно. Фінансові рішення дозволили ОТП Лізинг розширити свій лізинговий портфель без прийняття валютних ризиків та сприяти розвитку сільськогосподарського сектора країни завдяки наданню фінансування невеликим українським компаніям. Керівником проекту виступила Юлія Кирпа, партнер Aequo.

  • Рекомендована в категорії Стратегія та зміни повіденки (Strategy and Changing Behaviours) за трирівневу внутрішню програму Reinvent Yourself. Мета програми: трансформація компанії з нового гравця на ринку в ТОП-5 авторитетних юридичних фірм в Україні. Різні рівні програми передбачають в тому числі: перегляд філософії та позиціонування бренду, підвищення рівня турботи про клієнтів, організаційний розвиток, посилення інноваційної культури, а також введення OKR (Objectives & Key Results), системи управління знаннями (Knowlegde Management System), Aequo Academy, випуск Client Care Manual, Office & Style Guide, запуск аутсорсингової платформи AEQUO Friends, впровадження принципів Глобального договору ООН в свою стратегію, політики та процедури. Проект здійснювався під керівництвом Анни Бабич, партнера Aequo.

За чотирнадцять років свого існування звіт FT Innovative Lawyers був визнаний одним із найпрестижніших юридичних рейтингів у Європі, а премії, що присуджуються в його рамках, по праву вважаються найбільш авторитетними на ринку. Звіт є унікальним аналізом юридичної індустрії, який оцінює юристів в розрізі їх інновацій як для клієнтів, так і для власного бізнесу. За останні десять років рейтинг оцінив інновації в юридичному бізнесі у більш ніж 50 різних країнах від понад 500 унікальних юридичних фірм та понад 550 юридичних департаментів компаній.