Каталог фінтех-компаній України 2023

20 Червня 2023

Aequo є послідовним рушієм вітчизняного фінтех сектору, і це знайшло своє відображення у Каталозі фінтех-компаній України 2023, укладеному Українською асоціацією фінтех та інноваційних компаній, аби представити стан українського фінтеху, познайомити з учасниками цього ринку, їхніми конкурентними перевагами та історіями успіху. 

У каталозі Aequo відзначено як «зрілу компанію», що підтверджує її високу репутацію та значний досвід у галузі. Юлія Кирпа, виконавча партнерка та керівниця практики банківського та фінансового права та фінтех в Aequo, стояла біля витоків формування фінтех галузі в Україні.

Упродовж останніх 18 місяців, коли Україна веде повномасштабну війну, фінтех галузь виходить на передові позиції на економічному фронті, доводячи свою здатність відіграти значну роль у відбудові нашої держави, і вже зараз демонструє свій потужний потенціал та історії успіху. Зокрема, 68% фінтех-компаній пройшли точку беззбитковості, кожна третя компанія працює на міжнародному ринку, 66% компаній фінансуються виключно власними коштами, і майже половина – називає своїм ключовим ринком Україну.

Каталог створено за підтримки Національного банку України, Міністерства цифрової трансформації України, Міжнародної фінансової корпорації (IFC, World Bank Group) у партнерстві з Державним секретаріатом Швейцарії з економічних питань (SECO) та Фондом ефективного врядування Уряду Великої Британії в Україні (GGF), Проєкту USAID «Реформування фінансового сектору», компанії Visa та Українського фонду стартапів.

Ознайомитися із каталогом можна за посиланням: https://fintechua.org/fintech-catalog-2023.