Chambers Europe 2021 знову визнав Aequo провідною юридичною фірмою в Україні у 8 практиках

24 Березеня 2021

Міжнародний рейтинг Chambers Europe 2021 знову рекомендував Aequo у восьми основних практиках і галузях, а саме: банківське та фінансове право; корпоративне право, злиття та поглинання; вирішення спорів (національних і міжнародних); інтелектуальна власність; реструктуризація та банкрутство; енергетика та нерухомість.

Фірма підвищила свої позиції у практиці вирішенні міжнародних спорів.

Шістьох юристів Aequo було визнано серед найкращих в Україні, а саме:

  • Дениса Лисенка, керуючого партнера, – у конкурентному / антимонопольному та у корпоративному праві та злиттях і поглинаннях;

  • Анну Бабич, партнерку, – у корпоративному праві та злиттях і поглинаннях;

  • Юлію Кирпу, партнерку, – у банківському та фінансовому праві, у реструктуризації та банкрутствах;

  • Павла Бєлоусова, партнера, – у вирішенні міжнародних спорів;

  • Сергія Денисенка, партнера, – у конкурентному / антимонопольному праві;

·       Михайла Сороку, старшого юриста, – у сфері нерухомості. 

У свіжому виданні Chambers Europe практика банківського та фінансового права здобула високу оцінку завдяки «репутації та визначному досвіду в сфері регуляторних питань. Вона отримала визнання за її надзвичайно високий потенціал у сфері злиттів і поглинань», засвідчивши свою високу компетентність і представляючи інтереси державних компаній в особливо важливих угодах, зокрема, в угоді щодо надання кредитів державі Україна. Також високо оцінюється досвід практики «у сфері проєктного фінансування та в інтенсивно зростаючій сфері фінансових технологій і ринків капіталу». Керівник практики Юлія Кирпа здобула високе визнання за свою роботу, пов’язану зі злиттями та поглинаннями в банківській сфері. Довідник особливо виділяє її глибокий досвід у сфері фінансової реструктуризації та зауважує, що Aequo має визнану команду в сфері реструктуризації та банкрутства, яка часто отримує доручення на ведення справ впливових фінансових установ і банків щодо реструктуризації та стягнення заборгованості у судовому порядку, а також є активною у продажі безнадійних кредитів та інших проблемних активів.

Респонденти високо оцінили команду конкурентного / антимонопольного права за її «оперативні, прагматичні та практичні консультації», а також за вміння знаходити нестандартні та результативні рішення. «Вони швидко реагують, вони розсудливі та чудово розуміють, чого ми потребуємо». У свіжому виданні довідника позиції Сергія Денисенка зросли до Band 3. Його високо цінують за практичний підхід, глибоке знання нюансів українського ринку й уважність до потреб клієнтів. Дениса Лисенка відзначають за його бездоганні знання конкурентного права і турботу про клієнтів.

Команда практики корпоративного права та злиттів і поглинань описується як усталена, визнана, сильна команда, котра допомагає вітчизняним і міжнародним компаніям укладати локальні та транскордонні M&A угоди, створювати спільні підприємства і проводити корпоративні реструктуризації. «Вони справді розуміють пріоритети клієнтів та особливості їхньої діяльності», - зазначає один із респондентів. Особливо відзначається затребуваність команди серед клієнтів із фармацевтичної та ІТ галузей. Керівницю практики Анну Бабич характеризують як «надзвичайно енергійну, досвідчену та цілеспрямовану юристку». Її та Дениса Лисенка клієнти високо цінують за «вражаючий досвід у різних галузях», за їхню успішну роботу у сфері корпоративних реструктуризацій і в сфері угод з акціями й активами.

Практика із вирішення спорів «користується особливою повагою за роботу в міжнародних інвестиційних та комерційних арбітражах за участю енергетичних компаній». Дослідники рейтингу відзначають активність практики у транскордонних судових процесах та у сфері примусового виконання арбітражних рішень в Україні. Клієнти цінують Aequo за практичний підхід, «готовність пропонувати рішення, пристосовані під бізнес клієнта, а не просто надавати суто юридичні послуги». «Вони справді проактивні у тому, що стосується знаходження необхідної інформації», - зазначив один із клієнтів практики. Варто зауважити висхідне сходження Павла Бєлоусова у рейтингу – до Band 2 у категорії міжнародних спорів, що стало результатом його успішної роботи у резонансних міжнародних арбітражах, зокрема, в енергетичному секторі.

Юристи практики інтелектуальної власності отримали схвальні відгуки клієнтів за свою «ділову хватку» та надійність. «Вони завжди допомагають вирішувати найскладніші проблеми», – зауважується у довіднику. Крім того, підкреслюється різноманіття клієнтської бази практики, котра охоплює міжнародні та місцеві компанії, що представляють різні сектори економіки, а саме: фармацевтичний, ІТ, промисловий, медіа та телекомунікації.

Рейтинг рекомендує галузеву команду з енергетики і природних ресурсів, підкреслюючи її успіхи у вирішенні складних спорів і веденні міжнародних арбітражів, а також сприяння в отриманні фінансування, спрямованого на розвиток енергетичної галузі країни. До клієнтської бази команди входять енергетичні гіганти та міжнародні  компанії, котрі працюють на українському ринку в нафтогазовому секторі та в секторі відновлювальної енергії.

Chambers відзначає високу майстерність, яку демонструє команда практики нерухомості в угодах злиттів і поглинань, у роботі над інфраструктурними проєктами та проєктами із розвитку роздрібної торгівлі, а також виконуючи доручення міжнародних фінансових установ, енергетичних компаній тощо. Серед клієнтів практики особливе місце посідають фонди прямих інвестицій та приватні інвестори.

 

Chambers Europe – один з найповажніших міжнародних юридичних довідників, який щорічно проводить аналіз ринків у більше ніж 50 юрисдикціях. В Україні редакція довідника проводить численні опитування юристів та їхніх клієнтів, вивчає інформацію про проєкти й аналізує тенденції розвитку юридичного бізнесу.