Aequo Friends 2023: стартувала восьма хвиля інноваційного стажування для юристів

01 Червня 2023

Aequo оголосила про старт восьмої хвилі Aequo Friends – інноваційного стажування для юристів, яке цього року було доповнено можливістю проходити стажування в київському офісі фірми.

Студенти із 52 вищих навчальних закладів України від Закарпаття до Харкова, від Чернігова до Одеси та ще із 15 країн світу подали заявки на участь у конкурсі. Кожен десятий аплікант – з іноземного навчального закладу. Після декількох етапів відбору із 190 анкет, 15 студентам, які найкраще пройшли тестування, було запропоновано пройти стажування Aequo Friends.

Стажування триватиме три місяці. Протягом цього часу студенти будуть співпрацювати з менторами, у тому числі, із партнерами фірми, за допомогою онлайн-платформи, обираючи завдання й отримуючи зворотній зв’язок. Важливо, що студентам надається свобода вибору завдань за видами робіт та практиками. Цей досвід допоможе їм зробити перші кроки в розвитку кар’єри, набути професійні навички та отримати досвід у різних напрямках юриспруденції.

Цього року, відповідаючи на запит студентської спільноти, ми запропонували три формати стажування: або віддалено, або в київському офісі Aequo, або комбінуючи обидва формати. Майже 40% аплікантів обирали стажування у комбінованому форматі (віддалено та в офісі фірми); а суто офлайн – кожен десятий. Завдяки наданій свободі вибору стажери матимуть можливість продовжувати навчання в комфортному для себе режимі та самі організовують стажування максимально ефективно.

Крім того, Aequo Friends надає унікальну можливість студентам долучитися до роботи над соціально-важливими pro bono проєктами разом з Глобальним договором ООН в Україні. 

Стажування Aequo Friends розпочало роботу у 2017 році. Цього року із червня проходитиме восьма хвиля стажування. За результатами успішного проходження програми кожен четвертий стажер приєднується до команди фірми. Студенти із 30+ вишів України, Німеччини, США, Франції, Чехії, Нідерландів, Великої Британії, Польщі, Литви подали заявки на стажування у 2017-2023 роках.

У 2018 році проєкт Aequo Friends було відзначено престижним міжнародним рейтингом FT Innovative Lawyers у категорії «Управління та розвиток талантів» (Managing and Developing Talent). У 2020 році проєкт було представлено в Добровільному огляді щодо прогресу бізнесу у досягненні Цілей сталого розвитку ООН (ЦСР), підготовленому Глобальним договором ООН в Україні. У 2021 році проєкт Aequo Friends отримав визнання та став фіналістом конкурсу «Партнерство заради сталого розвитку – 2021», організатором якого є Глобальний договір ООН в Україні.