Aequo — єдина українська юридична фірма, яка увійшла до ТОП-8 національних європейських юридичних фірм, які «випереджають більших конкурентів» згідно з FT Innovative Lawyers 2021

25 Жовтня 2021

Ми раді повідомити, що згідно з рейтингом Financial Times (FT) Innovative Lawyers Europe 2021, Aequo — єдина українська юридична фірма, що увійшла до ТОП-8 національних європейських юридичних фірм, які «випереджають більших конкурентів»:

«Фірма випустила свій перший Звіт зі сталого розвитку в травні, випередивши вимоги чинного законодавства України щодо подання обов’язкової нефінансової звітності компаніями. У ньому міститься інформація про діяльність фірми, її внесок у розвиток суспільства за допомогою pro bono проєктів, а також надання консультацій клієнтам з питань впровадження стандартів ESG в інвестиційну та операційну діяльність.

Директорка з інновацій фірми, Крістіна Дзядевич, заохочує юристів до нових методів роботи. Серед них — впровадження принципів юридичного дизайну, що дозволяють зробити звіти комплексної юридичної перевірки більш зручними для клієнтів, і запуск команди альтернативних юридичних послуг, яка розробила нові рішення, зокрема, інструмент управління справами для практики вирішення спорів».

Innovative Lawyers Europe 2021 — це рейтинговий звіт і нагороди, що відзначають юридичні фірми та команди Європи, які впроваджують інновації в юридичну практику. Церемонія нагородження відбулася віртуально 14 жовтня 2021 року.

Aequo – єдина юридична фірма в Україні, яка вже сьомий рік поспіль входить до рейтингу найінноваційніших фірм Європи за версією FT Innovative Lawyers.

Раніше, у 2020 році, Aequo стала єдиною українською фірмою, що увійшла до FT ТОП30 найінноваційніших фірм Європи.

Анна Бабич, партнерка Aequo, стала переможцем Financial Times Innovative Lawyers Awards Europe 2019 у номінації «Найінноваційніший юрист року» (Legal Innovator of the year), а Aequo увійшла до ТОП-20 найінноваційніших юридичних фірм Європи (без Великобританії).

Aequo увійшла до числа 50 найінноваційніших юридичних фірм Європи згідно з FT Innovative Lawyers 2018 та відзначена у двох категоріях: «Управління комплексними та масштабними проєктами» та «Управління та розвиток талантів». Дослідники високо оцінили платформу онлайн-стажування Aequo Friends та виведення ринку проблемних кредитів в Україні на міжнародний рівень завдяки розробці нових нормативно-правових актів, що забезпечують іноземним інвесторам доступ до українського ринку.

У 2017 році Aequo увійшла до рейтингу найбільш інноваційних фірм Європи та рекомендована у категорії вирішення спорів за успішний захист інтересів компанії Forbes в міжнародному арбітражі проти свого ліцензіата в Україні у зв'язку з обвинуваченнями в порушенні останнім принципів редакційної незалежності медіа групи.

У 2016 році Aequo була названа однією з найінноваційніших юридичних фірм в Європі та рекомендована у категорії розвитку бізнесу та обміну знаннями. Дослідники високо оцінили Aequo за те, що фірма провела комплексне дослідження юридичного ринку та поділилася його результатами з юридичним ринком, а також є однією з перших фірм в Україні, яка надає юридичні послуги в режимі онлайн та використовує хмарні технології у роботі з клієнтами.

AEQUO названа другою найінноваційнішою юридичною фірмою у Європі у сфері фінансового права, та Юлія Кирпа увійшла до ТОП-10 найінноваційніших юристів року за результатами рейтингу FT Innovative Lawyers 2015.