Aequo консультує Агропросперіс Банк з питань додаткової емісії акцій в процесі збільшення статутного капіталу

21 Липня 2017

ЮФ Aequo виступила юридичним радником Агропросперіс Банку - українського активу фонду прямих інвестицій під управлінням компанії NCH Capital (США), що спеціалізується на професійному фінансуванні українських агровиробників, з питань додаткової емісії акцій у процесі збільшення статутного капіталу до 210 млн. грн.

Успішно завершивши процедуру капіталізації, Агропросперіс Банк виконав законодавчі вимоги щодо обов'язкового збільшення статутного капіталу банків до 200 млн. грн. до 11 липня 2017 року.

Додаткові кошти, залучені банком від його акціонера, будуть спрямовані на підтримку ліквідності банку та кредитування виробників агропродукції.

ЮФ Aequo виступила єдиним юридичним радником Агропросперіс Банку та його акціонера з цього питання. Обсяг робіт AEQUO включав у себе підготовку та узгодження всієї документації щодо проекту, підготовку документів і супровід реєстраційних/погоджувальних процедур в Національному банку України та Національній комісії з цінних паперів та фондового ринку, а також консультування з правових питань стосовно емісії акцій впродовж роботи над проектом.

Проект супроводжувала позаштатний радник Марина Федоренко, яка працювала під керівництвом партнера, керівника практики банківського та фінансового права Юлії Кирпи, у взаємодії з юридичною службою Агропросперіс Банку.