Aequo консультує ЄБРР щодо надання гривневого фінансування ТОВ «ОТП Лізинг»

15 Серпня 2017

AEQUO виступила юридичним радником Європейського банку реконструкції та розвитку з питань українського права в зв'язку з наданням ТОВ «ОТП Лізинг», провідній українській лізинговій компанії, гривневого кредиту в еквіваленті 20 млн доларів. Отримані кошти будуть спрямовані на розширення фінансування українських приватних компаній, в тому числі малого і середнього бізнесу (МСБ), у рамках програми ЄБРР SME Local Currency. Отримання гривневого кредиту дозволить ТОВ «ОТП Лізинг» скоротити розмір своєї фінансової заборгованості в іноземній валюті. Варто відзначити, що це був перший кредит у гривні, виданий ЄБРР.

Юристи AEQUO взяли участь у розробці структури забезпечення за угодою, підготовці та погодженні всієї транзакційної документації, а також надали юридичний висновок на користь ЄБРР для підтвердження дійсності документації.

Команда AEQUO працювала у складі старшого юриста Дениса Кульгавого та юриста Валерія Савви під керівництвом Юлії Кирпи, партнера та керівника практики банківського та фінансового права.

«Для нас велика честь представляти ЄБРР у першому успішному та довгоочікуваному проекті, реалізованому в Україні в рамках програми SME Local Currency. Завдяки своєму статусу міжнародної фінансової установи, ЄБРР може активно задовольняти потреби своїх клієнтів у фінансуванні, тепер і у гривні. Це значна підтримка для компанії «ОТП Лізинг», що надає їй змогу розширити свій лізинговий портфель, не приймаючи жодних валютних ризиків. Зазначена угода є важливою віхою як на лізинговому, так і на фінансовому ринку України в цілому», – коментує Юлія Кирпа.