Aequo підсилює команду практики IT: Микита Полатайко призначений на посаду керівника практики

11 Квітня 2018

Aequo рада повідомити про зміцнення практики інформаційних технологій (IT). Микита Полатайко, який приєднався до команди, призначений керівником практики IT. Підсилення практики є відповіддю на постійно зростаючий попит на наші послуги в сфері IT-права.

«Ми раді вітати Микиту Полатайко в Aequo. Дане призначення відповідає нашим стратегічним пріоритетам – турбота про клієнтів, індустріальний фокус та інновації – і розширює наші можливості з надання комплексних юридичних послуг у сфері IT-права українським та зарубіжним клієнтам. Це демонструє наше прагнення до ще більшого посилення позицій практики TMT і впевненість у тому, що IT є ключовим драйвером економіки України. Микита – висококваліфікований юрист з відмінною репутацією в сфері IT-права, і його робота в якості керівника практики IT сприятиме плідній співпраці з клієнтами. Ми впевнені, що зміцнення спеціалізованої практики забезпечить високий рівень турботи про клієнтів та інноваційних послуг для представників цієї індустрії, що динамічно розвивається», – коментує Анна Бабич, партнер, керівник практики ТМТ.

«Для мене велика честь приєднатися до юридичної фірми Aequo з репутацією інноватора, що задає нові правила гри на ринку юридичних послуг. Даний напрямок є дуже перспективним, і я радий можливості зробити свій внесок у подальший успіх фірми у сфері IT-права та інновацій», – коментує Микита Полатайко.

Микита Полатайко – провідний юрист у сфері інформаційних технологій в Україні, який надає консультації великим транснаціональним і новоствореним технологічним компаніям з широкого кола питань від придбання місцевого IT-бізнесу і заснування офісів розробки в Україні до передачі авторських прав і ефективного податкового структурування. Протягом своєї професійної діяльності Микита спеціалізується на проектах на базі блокчейн і криптовалют, інформаційної безпеки та захисту даних, регулюванні електронної комерції та використанні електронного цифрового підпису.

Він запустив перший український стартап у сфері legal tech, а також має досвід роботи юрисконсульта в студії мобільних ігор і digital рекламному агентстві.

Незалежні юридичні дослідження, включаючи Best Lawyers International, «Вибір клієнта. ТОП-100 найкращих юристів України» видання «Юридична газета», неодноразово рекомендують Микиту як провідного юриста у сфері IT-права в Україні.

Протягом декількох років Микита Полатайко бере активну участь у громадських ініціативах, спрямованих на консолідацію професійного співтовариства в сфері IT-права та розробку законодавства.

Aequo увійшла в ТОП-3 провідних юридичних фірм в Україні у сфері телекомунікацій, медіа та технологій за версією рейтингу Ukrainian Law Firms. A Handbook for Foreign Clients 2017.