Aequo радник Агрохімічного комітету ЄБА та найбільших міжнародних виробників пестицидів - Adama, Arysta, BASF, Bayer, FMC, Nufarm, Summit Agro Ukraine, Syngenta - у впровадженні першої в Україні добровільної системи утилізації контейнерів з-під пестицидів

18 Вересня 2020

Проект об'єднує найбільших міжнародних виробників пестицидів, таких як Adama, Arysta, BASF, Bayer, FMC, Nufarm, Summit Agro Ukraine, Syngenta (члени Асоціації), які спільно мають понад 60% частки на українському ринку пестицидів.

Наскільки нам відомо, це перший проект в Україні, коли вся галузь об’єдналася, щоб добровільно збирати та утилізувати тару від використаних пестицидів, забезпечуючи таким чином безпечніше, ефективніше та відповідальніше поводження з нею. Отже, проект допоможе зменшити обсяги відходів і сприятиме поліпшенню екологічної ситуації в Україні.

Команда Aequo надала вичерпні юридичні консультації щодо потенційних антимонопольних та інших регуляторних ризиків проекту, можливого їх зменшення та розробки стратегії належного впровадження проекту. Ми представляли найбільших міжнародних виробників пестицидів в Антимонопольному комітеті Україні. Незважаючи на суттєві ринкові частки виробників, команді Aequo вдалося домогтись отримання дозволу на узгодженні дії після проведення поглиблиного аналізу ринку Комітетом.

До команди проекту долучилися партнер Сергій Денисенко, старший юрист Олександр Терещенко та юрист Уляна Захарія.