Aequo увійшла до ТОП-30 найінноваційніших юридичних фірм Європи за версією Financial Times Innovative Lawyers 2020

07 Жовтня 2020

Aequo стала єдиною українською фірмою, яка увійшла до ТОП-30 юридичних фірм Європи, відповідно до нещодавно опублікованого Звіту Financial Times (FT) Innovative Lawyers Europe. Звіт включає перелік найінноваційніших юридичних фірм у Європі, які, зокрема, «відрізняє авторитетна мультидисциплінарна команда, націлена на перетворення, інновації та застосування технологій – як у фірмах, так і в роботі з клієнтами». У Звіті також відзначається, що окрім прагнення до інновацій та технологій, всі фірми, включені до цього переліку, активізували свої зусилля у сфері інклюзивності та стійкого розвитку. До ТОП-30 FT Innovative Lawyers Europe увійшли такі фірми, як Allen & Overy, Freshfields Bruckhaus Deringer, Linklaters, Slaughter and May, Pinsent Masons, Hogan Lovells, White & Case та інші.

Aequo було рекомендовано рейтингом шостий рік поспіль. У цьогорічному Звіті FT Innovative Lawyers особливо відзначено стратегічну мету фірми – «бути на крок попереду технологічних запитів клієнтів».

Анна Бабич, партнер, так прокоментувала визнання фірми: «Я вдячна всім членам нашої команди за їх напружену роботу та самовідданість, а нашим клієнтам – за виявлену нам довіру, коли ми виходили за рамки традиційних підходів, застосовуючи інновації в юридичній практиці. Також я вдячна RSG Consulting за те, що вони допомагають розвивати інновації в юридичному секторі та підготуватися до нової нормальності. Пандемія Covid-19 вивела все в онлайн. Це переламний момент між «до», коли інновації ще не були обов’язковими, залишаючись однією з опцій, і «після», коли інновації забезпечують стійкість бізнесу та відіграють вирішальну роль у тому, як швидко бізнес реагує на виклики ринку та на нові можливості».

Звіт FT Innovative Lawyers було визнано одним із найпрестижніших юридичних рейтингів у Європі, а премії, що присуджуються в його рамках, справедливо вважаються одними із найбільш авторитетних на ринку. Це унікальний аналіз юридичного ринку, котрий оцінює роботу юристів з точки зору інновацій як для клієнтів, так і для власного бізнесу. Упродовж останніх десяти років у Звіті оцінювалися юридичні інновації у більш ніж 50 країнах світу більш ніж 500 юридичних фірм і майже 600 юридичних департаментів компаній.

У 2020 році Financial Times у 15-й раз публікує свій спеціальний Звіт про інновації в європейській юридичній галузі. Цей рік знаменує собою безпрецедентні зміни в галузі, рушійною силою яких стали пандемія Covid-19 та рух Black Lives Matter. Цей незвичний рік також спонукав FT та її багаторічного партнера з досліджень, компанію RSG Consulting, переглянути свій підхід до досліджень, рейтингів і до редакції Звіту, приділивши менше уваги рейтингам в окремих категоріях та індивідуальним нагородам, аби глибше проаналізували ті тенденції, які змінюють юридичну галузь.