Aequo знову серед кращих юридичних фірм світу в сфері міжнародного арбітражу за версією GAR 100 2020

25 Травня 2020

Третій рік поспіль Aequo входить до переліку найкращих юридичних фірм світу в сфері міжнародного арбітражу за версією щорічного рейтингу провідного спеціалізованого видання Global Arbitration Review – The GAR 100 2020 (13-е видання).

Практика міжнародного арбітражу фірми під керівництвом партнера Павла Бєлоусова включає керуючого партнера Дениса Лисенка і партнера Олександра Мамуню.

GAR особливо підкреслює такі досягнення Aequo:

  • захист інтересів «Нафтогазу України» в Арбітражному інституті Торговельної палати Стокгольма (SCC) у спорах проти російської державної газової компанії «Газпром» щодо довгострокових контрактів на постачання і транзит газу;

  • у 2016 році Aequo допомогла американському видавцю Forbes виграти арбітражний спір проти свого українського ліцензіата – UMH – у Міжнародному центрі із врегулювання спорів (ICDR) через цензуру UMH та порушення принципів незалежної журналістики. Також фірма успішно захистила інтереси Forbes в українських судах.

Відповідно до GAR 100, «Aequo отримала репутацію надійної юридичної фірми з унікальною експертизою вирішення знакових спорів у нафтогазовій індустрії в Україні».

Клієнти також відзначають команду фірми та називають Aequo «провідною українською юридичною фірмою» у сфері арбітражу й на енергетичному ринку. Один із них рекомендує Павла Бєлоусова як видатного професіонала, який «завжди в курсі всіх подій і проблемних питань в енергетичній сфері України» та «бере безпосередню участь у всіх проектах, які доручено фірмі».

GAR 100 – авторитетний міжнародний довідник, який відзначає найкращі юридичні фірми світу, рекомендовані за результатами дослідження у сфері міжнародного арбітражу, а також надає масштабний якісний аналіз практик міжнародного арбітражу з усього світу.

Більш детальна інформація доступна за посиланням.