Благодійний аукціон сучасного мистецтва на підтримку молодих художників

16 Грудня 2014

12 грудня 2014 року юридична фірма Aequo провела благодійний аукціон Future Celebration на підтримку молодих художників України. Аукціон проходив за сприяння міжнародного центру сучасного мистецтва XXI сторіччя PinchukArtCentre.

Аукціону передувала екскурсія, організована спеціально для більш ніж 100 гостей по виставці 21 номінанта на здобуття премії Future Generation Art Prize 2014 – першої міжнародної премії в галузі сучасного мистецтва для молодих художників віком до 35 років. Під час екскурсії увага акцентувалася на нових роботах номінантів, що відображають актуальні художні погляди наступного покоління митців.

Ця емоційна виставка, яка об'єднує різні теми і художні практики, в тому числі роботи-дослідження з акцентом на перфоманси та художні методи, що з'явилися під впливом нових медіа, нікого не залишила байдужим.

На аукціоні були представлені роботи талановитих молодих авторів, номінантів премії з України: Жанни Кадирової (32 роки, головна премія PinchukArtCentre (2013) і спеціальна премія PinchukArtCentre (2011) із серії «Постріли» і «Data Extraction» та Микити Кадана (31 рік, перша премія PinchukArtCentre (2011) із серії «Продажні» і «Місце дії». Виручені від аукціону кошти будуть направлені на підтримку молодих митців, зокрема на виробництво каталогу українського сучасного мистецтва, що дасть можливість розширити аудиторію і географію даного проекту.

«Ми віримо, що Україну врятують не лише сила зброї і військовий геній, які найбільш затребувані зараз – але й сила мистецтва і талант творіння, притаманний нашому народові. Наше завдання – незважаючи на зовнішній тиск і агресію, дати цьому таланту розкритися і заявити про Україну привселюдно як про сучасну націю, яка не боїться стати (часом навіть несподівано для себе) модною і відкидає старі стереотипи», – зазначив Денис Лисенко, керуючий партнер ЮФ AEQUO.