Chambers Europe 2016 високо рекомендує Aequo

04 Травня 2016

Нещодавно опублікований авторитетний юридичний довідник Chambers Europe 2016 високо рекомендує Aequo в ключових практиках – банківське та фінансове право, антимонопольне та конкурентне право, корпоративне право, злиття та поглинання, інтелектуальна власність.

Згідно з Chambers Europe, фірма, створена в 2014 році, стрімко набирає обертів на ринку юридичних послуг. Команда практики банківського та фінансового права успішно реалізує проекти з високою вартістю та має значний досвід роботи у сфері M&А в банківському та фінансовому секторі, а також регуляторних питаннях. Її часто вибирають як зовнішнього юридичного радника міжнародні й українські фінансові установи, а також позичальники. Джерела відзначають «високу якість послуг та правильне ставлення: швидкість реакції, здатність чути клієнта і надати якісну пораду», а також характеризують команду практики як «активну й амбітну». Керівник практики Юлія Кирпа особливо відома завдяки своєму значному досвіду супроводження угод злиттів та поглинань у банківському секторі, вона також має досвід роботи в банку. Старший юрист Марина Федоренко консультує фінансові установи щодо транзакційних і регуляторних питань.

Довідник рекомендує сильну практику антимонопольного та конкурентного права Aequo, яка представляє інтереси клієнтів у ході розслідувань картельних змов та справ про зловживання домінуючим становищем, а також надає послуги в укладанні дистриб'юторських, ліцензійних договорів та отриманні дозволу Антимонопольного комітету на концентрацію. Серед клієнтів практики – лідери ринку в сфері ІТ, реклами та транспортного сектору. Останнім часом команда практики брала активну участь у законотворчій діяльності, що сприяє розвитку конкуренції. Вона також часто надає консультації міжнародним юридичним фірмам з питань українського конкурентного законодавства. За відгуками клієнтів: «юристи дуже прагматичні у своєму підході та завжди прагнуть знайти найкраще рішення для клієнта». Керуючий партнер Денис Лисенко «має значний досвід, орієнтується на досягнення бізнес результатів, його консультації завжди конкретні та по суті питання».

Амбітна команда практики корпоративного права / M&A, створена у 2014 році, значно підвищила свої позиції в рейтингу завдяки своїй активній позиції та знаковим проектам. Клієнти часто зупиняють свій вибір на даній практиці при виборі консультанта з транзакційних питань і для проведення юридичного аудиту. Також команда консультує з питань корпоративного структурування. Серед клієнтів практики – представники цілого ряду секторів економіки, включаючи технології, медіа та телекомунікації, фінанси, роздрібну торгівлю та споживчі товари. Вона на регулярній основі реалізує проекти у співпраці з міжнародними юридичними фірмами. За словами джерел: «Нам імпонує ентузіазм і оперативність відповідей на запити. Команда надає корисні поради та завжди зосереджена на вирішенні конкретної проблеми». «Досвідчені юристи, готові допомогти в нестандартній ситуації».

Керуючий партнер Денис Лисенко надає стратегічні консультації щодо складних M&А угод. «Досвід Дениса Лисенка охоплює широкий спектр юридичних питань, йому не потрібен час на спеціальне їх вивчення, та він може максимально оперативно надати консультацію».

Про Анну Бабич, керівника практики злиттів і поглинань, один із клієнтів каже: «Вона надає орієнтовані на досягнення бізнес результатів юридичні консультації» і називає її «креативною та відповідальною». За словами іншого джерела: «Вона бачить повну картину та завжди прагне досягти найкращих бізнес результатів». Має великий практичний досвід у секторі телекомунікацій». Старшого юриста Оксану Краснокутську цінують за її «інноваційні ідеї та про-активний підхід».

Визнана команда практики інтелектуальної власності відома своїм значним досвідом вирішення спорів у сфері ІВ, що стосуються патентів, торгових марок та недобросовісної конкуренції. Також вона консультує з питань, пов'язаних із супроводом процедури реєстрації, захистом патентів, авторських прав, дизайну та доменних імен. Видання відзначає високий професіоналізм Олександра Мамуні, керівника практики ІВ, та його експертизу в сфері інтелектуальної власності (авторські права, патенти, торгові марки та комерційні найменування).