Павло Бєлоусов прийнятий в партнерство Aequo

07 Лютого 2019

Aequo рада повідомити про прийняття в партнерство Павла Бєлоусова, керівника практик міжнародного арбітражу та транскордонних судових процесів, з 1 січня 2019 року.

Денис Лисенко, керуючий партнер Aequo, коментує: «З моменту заснування Aequo, Павло проявив виняткову відданість ключовим цінностям, стратегічним пріоритетам і високим професійним стандартам фірми. Про його обширний досвід свідчить ряд численних перемог та судових справ як в українських судах, так і в міжнародних арбітражах. Особливої уваги варта його провідна роль в успішному представленні інтересів «Нафтогазу» в найбільшому в світовій історії комерційному арбітражі. Клієнтоорієнтований підхід Павла в наданні першокласних послуг, а також значний внесок у зростання фірми, грамотне управління та безперервне інвестування в розвиток команди забезпечили його заслужене підвищення. Ми з гордістю вітаємо Павла на посаді партнера та бажаємо йому подальших перемог, значних досягнень у його практиці та розвитку команди відданих фахівців. Ми з нетерпінням чекаємо на співпрацю з Павлом у його новій ролі та переконані, що його глибока залученість в роботу фірми і видатна експертиза зможуть зміцнити позиції фірми».

Павло Бєлоусов зазначив: «Для мене велика честь прийняти нову роль і відповідальність в Aequo. Моє основне завдання – сприяти подальшому посиленню практик міжнародного арбітражу та транскордонних судових процесів, підтверджуючи додану цінність послуг нашої фірми та тверду прихильність нашим стратегічним пріоритетам: турботі про клієнтів, індустріальному фокусу та інноваціям».

Павло має 14-річний практичний досвід вирішення інвестиційних і комерційних спорів, а також спорів у сфері енергетики, і відіграє важливу роль у формуванні практик міжнародного арбітражу та транскордонних судових процесів у фірмі з моменту її заснування. Він успішно представляє інтереси клієнтів в якості радника/адвоката в міжнародних комерційних та інвестиційних арбітражних провадженнях в Україні та за кордоном, а також у комплексних транскордонних судових процесах в українських судах, включаючи Верховний суд.

Він має значний досвід у справах про скасування рішень міжнародних арбітражів, а також про визнання та надання дозволу на примусове виконання рішень іноземних судів і міжнародних арбітражів в Україні та в наданні допомоги у приведенні до виконання рішень українських судів та арбітражів в іноземних юрисдикціях (Британські Віргінські Острови, Великобританія, Угорщина, Росія, Швеція, Швейцарія).

Павло Бєлоусов регулярно виступає в якості арбітра в міжнародних арбітражах і внесений до рекомендаційного списку арбітрів Міжнародного комерційного арбітражного суду при Торгово-промисловій палаті України (МКАС при ТПП України).

Павла неодноразово високо рекомендували як провідного спеціаліста у сфері міжнародного арбітражу та судових спорів такі авторитетні міжнародні й національні юридичні рейтинги, як Chambers Global / Europe, The GAR 100, Best Lawyers, The Legal 500, Ukrainian Law Firms 2009-2018. A Handbook for Foreign Clients та інші. У 2018 році Павла було визнано «Найкращим юристом у сфері арбітражу» в Україні за версією Юридичної премії 2018.