ЮФ Aequo посіла провідні позиції в рейтингу Legal 500 2015

15 Квітня 2015

8 квітня 2015 р. авторитетний міжнародний довідник Legal 500 опублікував свій рейтинг юридичних фірм в Європі, Центральній Азії та Африці за 2015 рік. Згідно з цим всесвітньо відомим ресурсом, ЮФ Aequo визнана фірмою першого ешелону в сфері банківського, фінансового права та ринків капіталу. Aequo також рекомендується як одна з провідних фірм України в сфері корпоративного права, злиттів і поглинань, вирішення спорів, інтелектуальної власності та податкового права.

Команди практик банківського та фінансового права, а також ринків капіталу ЮФ Aequo, нещодавно створені «заслуженої командою експертів» ЮФ «Василь Кісіль і Партнери», отримали найвищі рекомендації довідника Legal 500 як «сильні в банківському праві України». Дослідження високо оцінило Дениса Лисенка та Юлію Кирпу «з високим рівнем компетенції та глибоким розумінням специфіки бізнесу», які «забезпечують чудовий сервіс для клієнтів і застосовують проактивний підхід в роботі».

За оцінками рейтингу, практику злиттів і поглинань в Aequo представляють лідери ринку в колишньому складі фірми «Василь Кісіль і Партнери»: Денис Лисенко, Анна Бабич і експерт у конкурентному праві Марія Ніжнік, які «абсолютно клієнтоорієнтовані і забезпечують оперативне завершення угод». Денис Лисенко консультував групу компаній AWAS з питань лізингу літаків в Україні. Вартість угоди склала близько 100 млн дол. США. Анна Бабич представляла інтереси корпорації UBG в процесі продажу контрольного пакета акцій провідної мережі медичних клінік «Добробут» української інвестиційної компанії Concord Capital.

Довідник також рекомендує практику вирішення спорів Aequo під керівництвом Олександра Мамуні, який раніше представляв ЮФ «Василь Кісіль і Партнери». Павло Бєлоусов – український радник, який спільно з юридичною фірмою британського «Magic Circle» представляв інтереси призначених Комерційним судом м. Лондона Високого суду правосуддя Великобританії судових керуючих міжнародними активами казахського олігарха, на якого подав до суду БТА Банк за шахрайство та збитки в загальній сумі понад 6 млрд дол. США.

У практики інтелектуальної власності Aequo «ідеальне співвідношення місцевого та міжнародного досвіду». Фірма консультувала компанію Mobile Telesystems з питань визнання торгової марки в Україні. Олександр Мамуня захищає інтереси Pioneer Hi-Bred з питань неправомірного використання торговельної марки.

Legal 500 рекомендує Дениса Лисенка, керуючого партнера, керівника податкової практики, як такого, що «добре розбирається в поточній ринковій ситуації». Він консультував групу компаній AWAS в угоді на 100 млн дол. США щодо податкових аспектів лізингу літаків в Україні. Пан Лисенко також надавав консультації групі Inditex з питань оподаткування дивідендів.

4 партнера Aequo увійшли в перелік «Провідних юристів»: Анна Бабич і Денис Лисенко (корпоративне право, злиття та поглинання), Юлія Кирпа (банківське та фінансове право, ринки капіталу) і Олександр Мамуня (інтелектуальна власність). 6 юристів рекомендовані довідником The Legal 500 Europe, Middle East & Africa 2015: Денис Лисенко, Юлія Кирпа (банківське та фінансове право, ринки капіталу); Анна Бабич, Денис Лисенко, Марія Ніжнік (корпоративне право, злиття та поглинання); Олександр Мамуня, Павло Бєлоусов (вирішення спорів), Олександр Мамуня (інтелектуальна власність); Денис Лисенко (податкове право).

«Ми пишаємося першими результатами міжнародного рейтингу, згідно з якими наша нова фірма увійшла до переліку провідних юридичних фірм в Україні. Це визнання демонструє успіх нашої бізнес-моделі та стратегії. Ми найбільш вдячні за те, що наша робота високо цінується нашими клієнтами та колегами», – говорить Денис Лисенко, партнер Aequo.

Протягом 27 років довідник Legal 500 аналізує можливості юридичних фірм по всьому світу, застосовуючи комплексний підхід до наукових досліджень, і оновлюється щороку, щоб надати найактуальніше бачення глобального ринку юридичних послуг.