ЮФ Aequo успішно захистила інтереси АТ «Реверта» у Вищому господарському суді України

31 Березеня 2015

Вищий господарський суд України розглянув справу про банкрутство українського ТОВ «Апстар Континентал Юкрейн», яке є фінансовим та майновим поручителем англійської компанії за кредитними договорами перед великою латвійською компанією з управління активами – АТ «Реверта». Предметом касаційного розгляду була законність затвердження звіту ліквідатора, а також ліквідаційного балансу банкрута з виключенням кредиторських вимог АТ «Реверта» з реєстру вимог кредиторів. При вирішенні зазначеного спору, крім законодавства України, також підлягало застосуванню право Великобританії та Латвійської Республіки.

Суд касаційної інстанції підтримав правову позицію АТ «Реверта» у справі, визнавши незаконність виключення вказаного товариства з числа кредиторів, і направив матеріали справи до першої інстанції для продовження ліквідаційної процедури з урахуванням кредиторських вимог АТ «Реверта».

Команда практики вирішення спорів юридичної фірми Aequo, яка супроводжувала проект, працювала у складі адвокатів Євгена Левіцького та Мирослави Савчук під керівництвом радника Павла Бєлоусова.