Юлія Кирпа, партнер Aequo, призначена Заступником голови Арбітражного комітету

16 Березеня 2017

На початку березня Cпостережна рада – координаційний орган у процедурі фінансової реструктуризації – шляхом рейтингового голосування затвердила склад арбітражного комітету та відповідно призначила Юлію Кирпу, партнера ЮФ AEQUO, Заступником голови Арбітражного комітету.

Спостережна рада, секретаріат та арбітражний комітет було створено на виконання вимог закону «Про фінансову реструктуризацію». Процес відбору у склад арбітражного комітету тривав з 30 грудня 2016 року по 21 лютого 2017 р. «Ми отримали більше 20 резюме та були вражені тим, що партнери визнаних лідерів юридичної практики та видатні науковці зацікавлені у створенні в Україні арбітражного процесу, який відповідатиме міжнародній практиці», – Сергій Шкляр, заступник Міністра юстиції з питань виконавчої служби, голова Спостережної ради.

«Інноваційний за своєю суттю Закон «Про фінансову реструктуризацію» створює передумови для застосування нових інструментів реструктуризації заборгованості боржників, діяльність яких є перспективною. Так, закон сприятиме зменшенню фінансового навантаження боржників, надає податкові пільги боржникам та банкам, звільняє банки від санкцій за порушення певних нормативів в процесі реструктуризації та передбачає інші заходи, що сприятимуть пожвавленню ділової активності в країні в цілому та відновленню. роботи фінансового сектору. Сподіваюсь, що закон стане одним з важливих кроків реформування фінансового сектору, так як надасть змогу уникнути масових банкрутств компаній-боржників та, в результаті, покращить якість банківських активів і врятує банки від неплатоспроможності», – коментує Юлія Кирпа, партнер, керівник практик банківського та фінансового права, реструктуризації та банкрутства Aequo.