Юристи Aequo взяли участь у підготовці доповіді Світового банку «Ведення бізнесу 2017»

02 Березеня 2017

Партнер Aequo Анна Бабич, радник Павло Бєлоусов, позаштатний радник Оксана Краснокутська та юристи Ярослав Лепко та Анастасія Сотір взяли участь у підготовці доповіді Світового банку «Ведення бізнесу 2017: Рівні можливості для всіх». Публікація дослідження супроводжувалася широким висвітленням у ЗМІ. Згідно з рейтингом Світового банку «Ведення бізнесу», Україна зміцнила свої позиції й піднялася з 83-го місця на 80-е.

«Ведення бізнесу 2017: Рівні можливості для всіх», провідне видання Групи Світового банку, – 14-й випуск у серії щорічного видання Групи Світового банку, який проводить оцінку норм, що сприяють розширенню підприємницької діяльності, а також норм, що обмежують її. Дослідження «Ведення бізнесу» використовує кількісні показники, які демонструють рівень сприятливості правових норм для підприємницької діяльності та захисту прав власності, а також дозволяють зіставити дані для 190 країн по мірі їх зміни з плином часу.

У рамках дослідження здійснюється збір і аналіз великого масиву кількісних даних для зіставлення умов державного регулювання підприємницької діяльності у різних країнах у динаміці. Тим самим проект «Ведення бізнесу» спонукає країни до більш ефективного регулювання, забезпечує вимірні орієнтири для проведення реформ і служить ресурсом для науковців, журналістів, дослідників з приватного сектора та інших осіб, які цікавляться діловим кліматом в кожній країні.

Більш детальна інформація, включаючи методологію і додаткові дослідження, представлена на інтерактивному сайті www.doingbusiness.org. Сайт дозволяє складати персоналізовані запити, а також порівнювати показники різних країн.