Юристи Aequo взяли участь у підготовці доповіді Світового банку «Ведення бізнесу 2019»

08 Листопада 2018

Партнери Aequo Анна Бабич та Юлія Кирпа, радники Павло Бєлоусов та Євген Левіцький, юристи Юлія Волкова, Євген Гончаренко та Роман Гришин-Грищук взяли участь у підготовці доповіді Світового банку «Ведення бізнесу 2019: Тренінг і реформи». Публікація дослідження супроводжувалася широким висвітленням у ЗМІ. Згідно з рейтингом Світового банку «Ведення бізнесу», Україна знову зміцнила свої позиції й піднялася на 71-ше місце з 76-го у 2018 р.

«Ведення бізнесу 2019: Тренінг і реформи», провідне видання Групи Світового банку, – 16-й випуск у серії щорічного видання Групи Світового банку, який проводить оцінку правових норм, що сприяють розширенню підприємницької діяльності, а також норм, що обмежують її. Дослідження «Ведення бізнесу» використовує кількісні показники, які оцінюють рівень сприятливості правових норм для підприємницької діяльності та захисту прав власності, а також дозволяють зіставити дані для 190 країн по мірі їх зміни з плином часу.

У рамках дослідження здійснюється збір і аналіз великого масиву кількісних даних для зіставлення умов державного регулювання підприємницької діяльності у різних країнах у динаміці. Тим самим проект «Ведення бізнесу» спонукає країни до більш ефективного регулювання, забезпечує вимірні орієнтири для проведення реформ і служить ресурсом для науковців, журналістів, дослідників з приватного сектора та інших осіб, які цікавляться діловим кліматом у кожній країні.

Більш детальна інформація, включаючи методологію і додаткові дослідження, представлена на інтерактивному сайті http://www.doingbusiness.org. Сайт дозволяє складати персоналізовані запити, а також порівнювати показники різних країн.