Aequo підписала Заяву про оновлення глобального співробітництва в рамках Глобального договору ООН

21 Вересня 2020

Провідна українська юридична фірма Aequo підписала Спільну заяву лідерів бізнесу на підтримку Оновленого глобального співробітництва, в якому визнається, що світ, справедливість і сильні інститути сприяють забезпеченню стійкості організацій у довгостроковій перспективі та є основою для дотримання десяти принципів Глобального договору ООН і досягнення цілей сталого розвитку (Sustainable Development Goals, SDGs).

Відповідно до оновленого глобального співробітництва Aequo, як відповідальний бізнес, зобов'язується демонструвати етичне лідерство, відповідальне управління, дотримуючись ціннісних принципів у реалізації стратегії, політики, операцій, взаємовідносин і взаємодії з усіма зацікавленими сторонами; інвестувати в усунення системної нерівності та несправедливості за допомогою інклюзивного, заснованого на принципі всеохопного залучення до ухвалення рішень і широкого представництва на всіх рівнях нашої фірми; співпрацювати з ООН, держорганами та громадянським суспільством з метою розширення доступу до правосуддя, забезпечення підзвітності та прозорості, правової визначеності, заохочення рівності та поваги до прав людини.

Денис Лисенко, керуючий партнер, коментує: "Ми пишаємося підписанням Заяви лідерів бізнесу про відновлення глобального співробітництва в рамках Глобального договору Організації Об'єднаних Націй. У період безпрецедентних потрясінь і глобальних перетворень відповідальний бізнес має продемонструвати свою відданість дотриманню етичних стандартів, інклюзивності та відкритості, аби змінити ситуацію на краще".

"Ми вітаємо всі ті спільні зусилля, які ведуть нас до більш справедливого, інклюзивного та сталого майбутнього. Наша незмінна відданість Десяти Принципам Глобального договору ООН і постійна підтримка SDGs дає нам унікальну можливість використовувати свої сили провідної української юридичної фірми, аби зробити свій внесок у поліпшення та зміцнення нашої бізнес-спільноти та суспільства у цілому", – прокоментувала подію Анна Бабич, партнерка.

Заява, до якої включено повний перелік підписантів, було представлено Генеральному секретареві ООН на Форумі ООН щодо приватного сектора 21 вересня у рамках офіційних заходів, присвячених 75-й річниці Організації Об'єднаних Націй.

У липні 2020 року Aequo разом із 30 провідними бізнес-структурами й організаціями країни взяла участь у Добровільному огляді прогресу бізнесу в Україні у досягненні цілей сталого розвитку (Sustainable Development Goals, SDGs), огляді прогресу приватного сектора, продемонструвавши свою інноваційну програму стажування AEQUO Friends, котра відповідає цілі SDG 4: Якісна освіта. Ця програма стажування отримала високу оцінку в номінації "Управління та розвиток талантів" щорічного рейтингу Financial Times Innovative Lawyers 2018.