Aequo успішно захистила інтереси німецького клієнта у спеціальному розслідуванні щодо імпорту шприців в Україну

21 Вересня 2020

Юристи Aequo успішно захистили інтереси німецького клієнта під час спеціального розслідування щодо імпорту шприців в Україну незалежно від країни походження та експорту.

Українська міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі (Комісія) 7 грудня 2019 року розпочала спеціальне розслідування щодо імпорту шприців в Україну незалежно від країни походження та експорту. Рішення про порушення розслідування ґрунтувалось на скарзі вітчизняного виробника – ПАТ "Підприємство з виробництва медичних виробів з полімерних матеріалів "Гемопласт".

Спеціальне розслідування проводило Міністерство економічного розвитку і торгівлі України (Міністерство). В ході розслідування Aequo представляло інтереси провідного німецького виробника медичних виробів (Клієнт).

Через подання заперечень проти заяви національного виробника щодо ініціювання Розслідування та подання письмових матеріалів після слухань, підготовки ґрунтовної відповіді на запитальник Міністерства, у вересні 2020 року Міністерство зробило висновок про припинення Розслідування, а Комісія ухвалила остаточне рішення не застосовувати спеціальні заходи. Таким чином, український ринок шприців не був обмежений і залишається відкритим для добросовісної конкуренції.

Проект вів старший юрист Aequo Олександр Терещенко.