Aequo успішно захистила інтереси приватних інвесторів в Україні в земельних спорах

16 Березеня 2016

Команда практики вирішення спорів юридичної фірми Aequo успішно захистила інтереси групи приватних інвесторів в Україні в ряді судових розглядів щодо земельних спорів проти прокуратури Київської області.

Предметом спорів було оскарження прокуратурою Київської області розпоряджень обласної та районної державних адміністрацій про вилучення і передачу земельних ділянок, визнання недійсними державних актів на право власності на земельні ділянки, витребування земельних ділянок. Сума суперечок склала понад 6 мільйонів доларів США.

Суд прийняв рішення, яким відмовив у позовах прокуратури Київської області у зв'язку з їх необґрунтованістю, а також указав на пропуск прокуратурою позовної давності, застосувавши в одній із справ останню правову позицію Верховного Суду України про позовну давність у суперечках про визнання недійсним акта органу державної влади.

Інтереси клієнтів у суді представляли радник практики вирішення суперечок ЮФ Aequo, адвокат Павло Бєлоусов, старші юристи – адвокати Євген Левіцький та Мирослава Савчук, а також юрист практики Анна Коновалова.