Анна Бабич та Юлія Кирпа, партнери Aequo, очолили Комітет з корпоративного права та фондового ринку та Комітет з банківського, фінансового та страхового права Асоціації правників України

22 Січня 2016

Партнери Aequo Анна Бабич та Юлія Кирпа очолили комітети Асоціації правників України:

  • Анна Бабич, партнер, співголова практики корпоративного права/ злиттів та поглинань, Aequo, обрана головою Комітету з корпоративного права та фондового ринку,

  • Юлія Кирпа, партнер, керівник практики банківського та фінансового права, Aequo, обрана головою Комітету з банківського, фінансового та страхового права Асоціації правників України.

За результатами електронного голосування їх кандидатури підтримала більшість членів професійного об’єднання.

За оцінками експертів, національних та міжнародних довідників, Анна Бабич вважається одним із провідних корпоративних юристів в Україні. Анна спеціалізується на супроводженні локальних і міжнародних злиттів та поглинань. Вона також консультує приватні і публічні компанії з питань корпоративного та комерційного права та розміщення на ринках капіталу. Її досвід включає в себе супроводження складних і тривалих угод з високою вартістю. Анна – один із перших українських юристів, які успішно склали екзамен QLTS у Великобританії, і яких було внесено до реєстру Органу, що регулює діяльність адвокатів у Великобританії.

Провідні банкіри, регулятори та експерти ринку регулярно називають Юлію Кирпу видатним фахівцем у галузі банківського та фінансового права не лише за її якісні та ефективні юридичні консультації, а й за професіональну аналітику у ЗМІ і відстоювання інтересів банківського сектору. За результатами дослідження FT Innovative Lawyers 2015 Юлія увійшла до ТОП-10 найінноваційніших юристів року у Європі. Aequo названа другою найінноваційнішою юридичною фірмою у Європі у сфері фінансового права згідно з FT Innovative Lawyers 2015, а також увійшла до переліку фіналістів премії The Lawyer European Awards 2016 у номінації «Європейська угода року у сфері банківського та фінансового права».

Коментуючи своє обрання, Анна Бабич зауважила: «Я дуже вдячна колегам за довіру. Це призначення – велика честь та відповідальність. У своїй новій ролі я буду орієнтуватися на досягнення стратегічних цілей Комітету, сприяти розробці та впровадженню законотворчих ініціатив, спрямованих на покращення інвестиційного клімату в Україні. Переконана, що мій досвід допоможе зміцнити позиції Комітету, що об’єднує провідних експертів у сфері корпоративного права, злиттів та поглинань в Україні».

«Для мене честь очолити Комітет банківського, фінансового та страхового права. Важливим завданням є підвищення ефективності його роботи. AEQUO бере активну участь у просуванні законотворчих ініціатив у сфері банківського та фінансового права. Наш ключовий пріоритет – привести законодавство України у відповідність з кращою світовою практикою з метою стабілізації і подальшого розвитку фінансового сектору України», – коментує своє призначення Юлія Кирпа.

Асоціація правників України (АПУ) – всеукраїнська громадська організація, заснована у 2002 році з метою об’єднання правників для створення сильної та впливової професійної спільноти, яка би стала потужним голосом правничої громади нашої країни.