Chambers Europe 2015 рекомендує 4 ключові практики і 8 юристів ЮФ Aequo

14 Травня 2015

Юридична фірма Aequo з гордістю повідомляє про те, що через вісім місяців після свого створення вона в черговий раз продемонструвала вражаючі результати і була названа однією з провідних юридичних фірм в чотирьох основних практиках: банківського та фінансового права, антимонопольного та конкурентного права, корпоративного права / злиттів і поглинань, а також інтелектуальної власності в нещодавно опублікованому міжнародному рейтинговому виданні Chambers Europe 2015. Chambers Europe високо рекомендує всіх партнерів ЮФ Aequo – Дениса Лисенка, Анну Бабич, Юлію Кирпу, Олександра Мамуню і Марію Ніжнік. Крім того, старші юристи Оксана Краснокутська і Марина Федоренко, а також юрист Павло Логінов рекомендовані рейтингом, як фахівці, що заслуговують на пильну увагу.

«Дане визнання є значним досягненням для нової фірми, враховуючи поточну політичну та економічну ситуацію в країні. Ми також високо цінуємо той факт, що в нашому випадку в рейтингу враховувалися тільки ті проекти, які були реалізовані командою після створення Aequo, при цьому були виділені як знакові також і ті проекти, які вела наша команда протягом аналізованого періоду в складі іншої юридичної фірми. Незважаючи на виклик створення нової фірми в цей важкий час, партнери Aequo зуміли зберегти і зміцнити свої індивідуальні рейтинги. Ми також пишаємося тим, що протягом цього перехідного періоду список юристів Aequo, рекомендованих Chambers Europe, збільшився і тепер включає ще три професіонала: Оксану Краснокутську, старшого юриста практики корпоративного права/злиттів і поглинань, Марину Федоренко, старшого юриста практики банківського та фінансового права, і Павла Логінова, юриста практики антимонопольного та конкурентного права. Це демонструє силу відповідних команд і послідовність у наданні нами послуг високої якості», – підкреслює Денис Лисенко, партнер ЮФ Aequo.

Згідно з дослідженням, практика банківського та фінансового права відома завдяки наданню консультацій з широкого спектру питань в сфері банківського та фінансового права. Досвід команди практики банківського та фінансового права ЮФ Aequo включає в себе юридичний супровід проектів фінансування транзакцій, в тому числі в сфері нерухомості та злиттів і поглинань, а також видачі кредитів, дотримання нормативних вимог і проектного фінансування. Вражаюче портфоліо клієнтів включає ряд фондів прямих інвестицій, великих фінансових установ та вітчизняних корпорацій.

Респонденти довідника описують Юлію Кирпу, як «практичного юриста, що забезпечує впевненість у вирішенні складних питань», і вражає тим, як «сильно вона ідентифікує себе з цілями клієнта і наскільки для неї важливо отримання потрібного результату». Вона бере участь в угодах по злиттю і поглинанням в банківському секторі, а також у низці фінансових транзакцій. Марину Федоренко, багатообіцяючого старшого юриста, відзначають за її навички ведення переговорів. За словами одного з клієнтів, «робота з нею надає нам впевненість в успішній реалізації проекту». Її досвід охоплює регуляторні питання на додаток до супроводу транзакцій.

Видання також рекомендує практику антимонопольного та конкурентного права ЮФ Aequo, яка надає консультації клієнтам – представникам таких індустрій, як ІТ, сільське господарство, нерухомість і транспорт, за чудові здібності ведення переговорів. Основна експертиза включає представництво інтересів клієнтів в АМКУ в ході проведення антимонопольних розслідувань, а також отримання дозволу АМКУ на концентрацію щодо планованих клієнтами угод.

Марія Ніжнік консультує клієнтів з широкого спектру питань, пов'язаних з транзакційними угодами, в тому числі структуруванням придбань. Ключовою сферою її практики є консультування з питань комерційних договорів та питань, пов'язаних зі зловживанням монопольним становищем. Денис Лисенко має великий досвід у галузі конкуренційного права в сфері споживчих товарів і роздрібної торгівлі, сільському господарстві, сталеливарній галузі, ІТ, нафтогазовій галузі, медіа та телекомунікацій, банківському та фінансовому секторах. Він надає консультації з питань конкуренційного та антимонопольного права, пов'язаних з національними та транскордонними інвестиціями і операціями. Юрист Павло Логінов працює з широким колом корпоративних клієнтів і приватних фондів з різних питань конкуренційного права. Він був частиною команди, яка консультувала компанію Maquet з питань отримання дозволу АМКУ на придбання Pulsion Medical Systems.

Команда практики корпоративного права/злиттів і поглинань відома завдяки своєму великому досвіду в наданні консультацій з питань злиттів і поглинань, а також супроводі угод з купівлі іноземними компаніями місцевих компаній. Юристи практики надають консультативну допомогу з комерційних питань, починаючи від корпоративного управління і реструктуризації і закінчуючи захистом активів. Видання рекомендує Дениса Лисенка, керуючого партнера Aequo. «Він досвідчений висококваліфікований корпоративний радник, який надає допомогу клієнтам у проведенні стратегічних угод зі злиттів і поглинань, а також інвестицій. Його досвід охоплює також питання, пов'язані з антимонопольним і конкуренційним правом».

Партнер Анна Бабич заслужила високі оцінки клієнтів як «дуже компетентний, досвідчений і клієнтоорієнтований юрист. Вона практична, знаходить рішення будь-якої проблеми і дає швидку, якісну пораду». Анна спеціалізується в транзакційних угодах та надає консультації з питань, пов'язаних з корпоративним управлінням і реорганізацією.

Старшого юриста Оксану Краснокутську клієнти відзначають за її увагу до деталей. Вона виступає радником з широкого спектру корпоративних і комерційних питань, і була особливо відзначена за її досвід у супроводі клієнтів сектора телекомунікацій, медіа та технологій.

Практика інтелектуальної власності заслужила визнання завдяки вирішенню суперечок у сфері ІВ щодо ряду патентів, товарних знаків та авторських прав. Також практика славиться досвідом у судових розглядах і супроводі процедур реєстрації об'єктів промислової власності у сфері фармацевтики та медицини. Юристи Aequo також володіють значним досвідом у вирішенні спорів, що стосуються доменних імен. Керівник практики Олександр Мамуня консультує з питань, як позасудового характеру, так і пов'язаних з вирішенням спорів у судовому порядку. Він заслужив визнання завдяки своїй майстерності у судових процесах, представляючи інтереси як вітчизняних, так і міжнародних клієнтів у судових розглядах щодо захисту прав ІВ.

The Chambers Guides проводить рейтинг найкращих юридичних фірм та юристів з 1990 року, і зараз охоплює 185 юрисдикцій по всьому світу, пропонуючи огляд провідних фірм та адвокатів.