Chambers Europe 2017 високо рекомендує Aequo

11 Квітня 2017

Aequo отримала визнання в ключових практиках – антимонопольне та конкурентне право, банківське та фінансове право, вирішення спорів (міжнародний арбітраж і судові спори), енергетика та природні ресурси, інтелектуальна власність, корпоративне право / злиття та поглинання, реструктуризація та банкрутство згідно з нещодавно опублікованим міжнародним юридичним рейтингом Chambers Europe 2017.

Довідник рекомендує команду практики банківського та фінансового права як відмінну команду з репутацією, що невпинно зміцнюється, та високою активністю на ринку юридичних послуг. Клієнти цінують фірму за креативність і націленість на результат. «Вони легко адаптуються до змін, відкриті, уважні до деталей і відрізняються інноваційним мисленням». Завдяки виключно позитивним відгукам клієнтів і визначним проектам Юлія Кирпа, партнер, керівник практики банківського та фінансового права, зміцнила свої позиції в індивідуальному рейтингу. Дослідники відзначають Марину Федоренко, позаштатного радника, за глибоку експертизу в широкому спектрі регуляторних і транзакційних питань, а також за надання якісних консультацій з питань, пов'язаних із корпоративним правом, злиттями та поглинаннями у фінансовому секторі.

Сильна команда практики антимонопольного та конкурентного права підвищила свої позиції у рейтингу завдяки зростаючій складності проектів і відмінним відгукам клієнтів. Клієнти характеризують юристів практики як «орієнтованих на досягнення бізнес результатів і пошук оптимальних рішень». Довідник високо рекомендує Дениса Лисенка, керуючого партнера, як корпоративного юриста широкого профілю, який має значний досвід у сфері конкурентного права. Радник Сергій Денисенко увійшов до рейтингу завдяки активній діяльності у сфері конкурентного права та позитивним відгукам клієнтів.

Згідно з Chambers Europe, клієнти часто зупиняють свій вибір на команді практики корпоративного права/M&A при виборі консультанта з широкого спектру транзакційних питань. Клієнти характеризують команду практики як «висококваліфікованих і практичних юристів, які забезпечують оперативний зворотний зв'язок і готові надати допомогу в будь-який час, коли нам це необхідно», а також як «прагматичних юристів, з якими легко працювати і які завжди перевершують наші очікування». Керівник практики Анна Бабич отримала надзвичайно позитивні відгуки клієнтів і підвищила свої позиції в індивідуальному рейтингу в цьому році. Керуючий партнер Денис Лисенко – «видатний юрист у сфері M&A», що володіє «стратегічним мисленням і відмінним діловим баченням». Рейтинг відзначає позаштатного радника Оксану Краснокутську, яка супроводжує угоди зі злиттів та поглинань, а також консультує із загальних питань корпоративного та комерційного права.

Аналітики високо оцінюють практику вирішення спорів за роботу над знаковими проектами і визнання на ринку юридичних послуг у сфері міжнародного арбітражу та судових спорів. Команда представляє інтереси клієнтів у складних міжнародних арбітражних і судових спорах. Клієнти цінують самовідданість команди, характеризуючи її як «неймовірно працелюбну, уважну до деталей, яка надає оперативний зворотний зв'язок». Павло Бєлоусов, радник, керує практикою міжнародного арбітражу і також активно залучений до судових спорів. Олександр Мамуня, партнер, керівник практик інтелектуальної власності та вирішення спорів, отримав особливе визнання рейтингу за практичний досвід вирішення спорів у сфері інтелектуальної власності.

Динамічна команда практики енергетики та природних ресурсів особливо відзначена рейтингом за розв'язання складних спорів у сфері енергетики, включаючи міжнародний арбітраж. Команда також активно консультує з питань фінансування у сфері енергетики. Джерела зазначають участь команди у складних спорах з високою вартістю і експертизу юристів у сфері енергетики. Респонденти також підкреслюють швидкість реагування на запити клієнтів.

Практика інтелектуальної власності відзначена довідником за значний послужний список вирішення спорів у сфері ІВ. Клієнти високо оцінюють підхід команди, орієнтований на досягнення бізнес цілей. «Нам подобається гнучка позиція Aequo і розуміння наших потреб». Олександр Мамуня є визнаним експертом у сфері ІВ. Джерела відзначають його активність на ринку, а також «надійність і відповідальність, які перевищують усі очікування». Старший юрист Андрій Ніколаєнко увійшов у рейтинг в цьому році завдяки позитивним відгукам джерел. Він спеціалізується на вирішенні спорів, що стосуються торгових марок і патентів, а також на супроводі процедур реєстрації та на питаннях, пов'язаних з управлінням портфелем торгових марок.

Активна команда практики реструктуризації та банкрутства консультує українські та міжнародні компанії та банки з питань реструктуризації та рефінансування. Один з клієнтів високо оцінює експертизу команди: «Вони володіють винятковими знаннями в сфері реструктуризації» і характеризує команду як «здатну знайти індивідуальний підхід при наданні консультацій». Юлія Кирпа консультує компанії та банки з питань комплексних реструктуризацій та операцій з проблемними активами.