Марію Ніжнік, партнера ЮФ Aequo, призначено державним уповноваженим Антимонопольного комітету України

01 Липня 2015

Марію Ніжнік, партнера, керівника практики антимонопольного та конкурентного права юридичної фірми Aequo, призначено державним уповноваженим Антимонопольного комітету України. У своїй новій ролі Марія Ніжнік зосередиться на розвитку ефективного механізму регулювання конкуренції та правозастосовчого механізму для забезпечення конкурентного ринку в Україні.

Марія Ніжнік має більш ніж десятирічний досвід роботи у провідних українських юридичних фірмах, а також була одним із партнерів-засновників юридичної фірми Aequo. Контроль за злиттями, комерційні угоди (угоди щодо спільних підприємств, договори дистрибуції та ліцензійні угоди), картелі, зловживання монопольним становищем, а також інші питання конкуренції є її ключовими сферами практики.

Як керівник практики антимонопольного та конкурентного права пані Ніжнік керувала командою юристів і консультувала національні компанії, а також міжнародні корпорації, що працюють в Україні, з питань приватного конкурентного права, а також з питань антимонопольного права, пов'язаних зі злиттям та поглинанням. Марія Ніжнік має глибокі знання в галузі антимонопольного права Європейського Союзу, що дозволило їй ефективно працювати з клієнтами із країн ЄС та зрозуміти їх потреби і підходи.

«Ми вітаємо Марію Ніжнік із призначенням і віримо, що вона є найкращою кандидатурою на цю посаду. Ми впевнені, що завдяки своєму таланту, інтелекту, проактивному підходу та етичним цінностям, Марія прийме цей виклик і зробить значний внесок у підвищення ефективності діяльності Антимонопольного комітету України відповідно до міжнародних стандартів. Довгоочікувані реформи АМКУ, зокрема, забезпечення прозорості його діяльності, мають вирішальне значення для поліпшення інвестиційного клімату в Україні»,– сказав Денис Лисенко, керуючий партнер ЮФ Aequo. – «Марія була цінним партнером, і ми неймовірно пишаємося всіма її досягненнями. Ми цінуємо її істотний внесок у розвиток практики антимонопольного та конкурентного права Aequo, яка отримала національне та міжнародне визнання і сприяла зростанню бізнесу нашої фірми».

«Я щиро вдячна ЮФ Aequo і моїм колегам за плідну співпрацю, злагоджену командну роботу і постійну підтримку колективу. Впевнена, що на фірму чекає велике майбутнє. Серед моїх головних пріоритетів на посаді – приведення українського конкурентного середовища у відповідність до регламентів і політик ЄС», – підкреслила Марія Ніжнік.

Відтепер Денис Лисенко, керуючий партнер, буде очолювати команду юристів практики антимонопольного та конкурентного права Aequo. Більше 15 років пан Лисенко представляє інтереси великих компаній та інвесторів в українську економіку, діючи від імені іноземних та українських клієнтів в Антимонопольному комітеті України та у Фонді державного майна України в процесі придбання українських стратегічних активів і створення спільних підприємств. Сергій Денисенко, радник, є одним з ключових контактів ЮФ Aequo, який спеціалізується в сфері розслідувань зловживань монопольним становищем, узгоджених дій, міжнародних та національних економічних концентрацій, створенні та функціонуванні спільних підприємств, а також питаннях комерційних договорів і практик.