Юристи Aequo взяли участь у підготовці доповіді Світового банку «Ведення бізнесу 2016»

04 Лютого 2016

Партнери Aequo Анна Бабич та Олександр Мамуня, а також радник Павло Бєлоусов, взяли участь у підготовці доповіді Світового банку «Ведення бізнесу 2016: оцінка якості та ефективності регулювання». Робота над дослідженням почалася в жовтні 2015 року та супроводжувалася широким висвітленням у ЗМІ. Згідно з рейтингом Світового банку «Ведення бізнесу 2016», Україна посилила свої позиції й піднялася з 87-го на 83-е місце.

«Ведення бізнесу 2016: оцінка якості та ефективності регулювання» є 13-им випуском в серії провідного щорічного видання Групи Світового банку, який проводить оцінку норм, що сприяють розширенню підприємницької діяльності, а також норм, що обмежують її. Доповідь проводить аналіз правових норм, що застосовуються у відношенні приватних підприємств по 11 областях їх життєвого циклу в 189-ти країнах.

Мета серії доповідей «Ведення бізнесу» – забезпечити об'єктивні дані, які можуть бути використані державними органами при розробці ефективних регуляторних політик, а також сприяти виявленню успішних реформ у сфері регулювання бізнесу.

Більш детальна інформація, включаючи методологію і додаткові дослідження, представлена на інтерактивному сайті www.doingbusiness.org. Сайт дозволяє складати персоналізовані запити, а також порівнювати показники різних країн.