Марія Ніжнік повертається до складу партнерів Aequo та очолить практику антимонопольного та конкурентного права

01 Грудня 2020

Марія Ніжнік, одна з партнерів-засновників, повертається до складу партнерів Aequo та очолить практику антимонопольного та конкурентного права з 1 грудня 2020 року після чотирьох років роботи в Антимонопольному комітеті України (АМКУ).

У 2015 році Марію призначили першим заступником голови Антимонопольного комітету України.

В цій ролі Марія зосередилась на розвитку ефективного механізму регулювання та правозастосовчої практики необхідних для забезпечення конкурентного ринку в Україні.

Марія брала участь в реалізації усіх основних реформ у цій сфері, які здійснювались протягом 2015 - 2019 років, включаючи запровадження системи державної допомоги в Україні, удосконалення стандартів доказування в антимонопольних розслідуваннях та використання економічного аналізу.

Марія була членом Міжвідомчої комісії з міжнародної торгівлі України (МКМТ) – представником АМКУ.

Денис Лисенко, керуючий партнер Aequo, коментує: «Ми раді знову вітати Марію в якості нашого партнера. Вона є видатним експертом у сфері антимонопольного та конкурентного права та має значний досвід роботи. Я переконаний, що її глибока експертиза сприятиме в наданні більш комплексних рішень для наших клієнтів та ще більше посилить практику антимонопольного та конкурентного права Aequo».

«Я дуже рада знову приєднатися до партнерства в Aequo, фірмі з сильною культурою лідерства та інновацій. Пишаюся можливістю знову працювати з талановитими професіоналами над амбітними проєктами», –  коментує Mарія Ніжнік.

Марія – широко відомий експерт в галузі антимонопольного та конкурентного права. Має великий досвід консультування національних та міжнародних клієнтів з питань приватного та/або державного регулювання відносин у сфері конкурентного права та міжнародної торгівлі.

Основними напрямками роботи Марії є захист інтересів клієнтів в ході розслідувань антиконкурентних узгоджених дій, захист від звинувачень у зловживанні монопольним становищем (зокрема щодо цін та розподілу ринку), консультування щодо інших питань конкурентного законодавства, включаючи отримання дозволів на концентрацію, питання недобросовісної конкуренції та державної допомоги.

Марія має глибокі знання законодавства ЄС в сфері конкуренції, що дозволяє їй ефективно працювати з міжнародними клієнтами та розуміти їхні потреби та підходи.

Є випускницею University of Pittsburgh School of Law (LLM), King’s College London (PG Diploma – EU Competition Law).